به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا که در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری بررسی شده است، در دستور کار قرار گرفت و کلیات و جزئیات آن به تصویب رسید.
بر اساس ماده واحده این لایحه، به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده میشود در انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا به شرح اساسنامه آن عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوطه اقدام کند. تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت بر عهده دولت است.
بر اساس تبصره یک، رعایت اصل ۷۷ قانون اساسی در مورد هر گونه بازنگری و اصلاح اساسنامه موضوع ماده ۱۲ الزامی است.
همچنین بر اساس تبصره ۲، از تاریخ تصویب این قانون، قانون عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در انجمن فرهنگستانهای علوم آسیا مصوب ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۰ لغو میشود.
کلیات این لایحه با ۱۲۰ رأی موافق، بدون رأی مخالف و با ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید؛ جزئیات آن نیز با ۱۳۲ رأی موافق، بدون رأی مخالف و با ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در صحن تصویب شد.
هدف از تشکیل انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا و عضویت دولت ایران در این انجمن، گسترش حضور فعال و هدفمند ایران در سازمانها و مجامع بینالمللی و منطقهای و بهرهگیری از آن در جهت تأمین منافع ملی و اصول راهبردی سیاست خارجی کشور است.
بر اساس ماده ۲ اساسنامه، این انجمن با هدف توسعه علم و فناوری در منطقه آسیا و اقیانوسیه و تبادل نظر در حوزه پژوهش و کاربرد فناوری به منظور توسعه اجتماعی و اقتصادی ایجاد شده است.
تسهیل تبادل دانشمندان و ترغیب همکاری میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه، تهیه و انتشار گزارشها و سایر منابع اطلاعاتی در خصوص موضوعات علمی مربوط به دولتها و برگزاری کارگاههای آموزشی از جمله دیگر فعالیتهای انجمن فرهنگستانها و مجامع علمی آسیا است.
این انجمن توسط هیأت اجرایی اداره میشود که این هیأت نیز شامل رئیس، دو معاون، خزانهدار، چهار عضو اصلی، مدیر پروژهها و مدیر اجرایی است.
منابع مالی انجمن نیز از طریق حق عضویت، یارانه دولتی، هزینههای قراردادی، یارانه شبکه جهانی فرهنگستانهای علوم و کمکهای مالی تأمین میشود.
نظر شما